Segíthetünk?

Ha kérdésed/gondod támadt, fordulj hozzánk bizalommal, elérhetőségünk valamelyikén!

Telefonszám:30/874-7778Skypelevai.zoleeE-mail:

Bármilyen jellegű kérdése..
  • Póló nyomtatás
  • Szublimációs nyomtatás
  • Digitális nyomda

Technológiák

Milyen technikát használunk póló nyomtatáshoz?

A Kiwipressnél csakis a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk, hogy az elkészült termék a lehető legjobb minőségű lehessen. Nálunk a szakértelem és a technológia garantálja, hogy saját, egyedi termékeid évekig kiváló állapotban maradnak, sokáig élvezheted majd őket.

Hogy pontosan milyen technológiákat használunk? Az alábbiakban erről olvashatsz bővebben.

Direkt nyomtatás

A pólók nyomtatása esetében az úgynevezett direkt nyomtatásos technikát alkalmazzuk. A direkt textilnyomtatás lényege, hogy az összes szükséges szín egy időben, egyszerre kerül a pólóra, ellentétben például a szitázással, ahol minden egyes szín külön-külön kerül felhelyezésre. Ennek köszönhetően a direkt póló nyomtatással kis tételben is meglehetősen alacsony áron előállíthatóak a ruhák, egyetlen darab elkészítése is lehetséges, míg a szitázás esetében ez igen drága mulatság lenne.

A technológia előnye még, hogy jóval kifinomultabb, mint a hagyományos textilnyomtatási technikák. A direkt nyomtatás révén lehetőség van akár színátmenetes nyomatok elkészítésére is, tehát bonyolultabb koncepciókat is könnyedén megvalósíthatunk. Ezzel az eljárással nem csak a fehér és fekete, de a színes pólókra is fotóminőségű, gyönyörű mintákat tudunk gond nélkül felrakni. Fehér pólóknál közvetlenül az anyagra nyomjuk a speciális textilfestéket, a színes vagy fekete pólók esetében pedig egy előkezelést követően szintén fehér alapra nyomtatunk, ami biztosítja a kiváló minőséget.

A vastag, gumis felület is hiányzik ennél a technikánál, így kényelmesebb viselet lesz a póló.

A direkt nyomtatással készült nyomatok rendkívül tartósak, mosáskor a színek nem veszítenek élénkségükből, tehát hosszú éveken keresztül változatlan marad a pólók minősége. Ennek persze van egy előfeltétele is – a direkt textilnyomtatás kizárólag olyan pólók esetében alkalmazható, melyek alapanyaga legalább 60 százalékban pamut.

Mennyire lesz tartós az egyedi póló?

Hogy valóban megőrizhesd a pólók kiváló állapotát, neked is be kell tartanod néhány nagyon egyszerű feltételt. A pólókat mindig kifordítva helyezd a mosógépbe, és legfeljebb 40 Celsius-fokon mosd, ha pedig ki akarod vasalni, azt mindig a hátuljáról tedd, tehát a mintát ne tedd ki közvetlenül a vasaló hőjének.

Ajánlott az első viselés előtt kimosni a pólót, a direkt nyomtatás megkezdése előtt ugyanis a ruha anyagát egy különleges, áttetsző réteggel vonjuk be, így kezelve azt. Ez a réteg az első mosáskor távozik az anyagból. Ez természetesen sem magát a pólóanyagot, sem a nyomatot nem károsítja semmilyen mértékben.

Ha te is legalább egy kicsit vigyázol az egyedi pólóra, hosszú ideig nem lesz problémád vele. A direkt nyomtatással készült pólók nyomata nem töredezik, illetve – mivel nem műanyag alapra, hanem a textilre nyomtatunk – sokkal jobban is szellőzik, jóval kényelmesebb viselet, mint a hagyományos technológiákkal készült darabok.

Szublimáció

A másik technológia, melyet egyedi mintázatú ajándéktárgyak előállításakor alkalmazunk a Kiwipressnél, az úgynevezett szublimációs nyomtatás.

Az eljárás során a bögrére, egérpadra, más tárgyakra elhelyezendő mintát először egy speciális hordozóra, úgynevezett transzferpapírra nyomtatjuk, különleges festékkel felszerelt tintasugaras nyomtató segítségével. A következő lépésben ezt a papírt ráhelyezzük a nyomtatandó felületre, ahol magas hőmérsékleten préseljük azt, hőprés segítségével. A mintegy 200 Celsius-fokos hő hatására a speciális összetételű festék gáz halmazállapotúvá válik – azaz szublimál – így hatol be az anyagba. Éppen ezért a szublimációs eljárás kiválóan alkalmas arra, hogy intenzív tartós nyomatot készítsünk vele, legyen szó fotókról vagy akár bonyolultabb grafikákról. Mivel a gáz halmazállapotú festék közvetlenül bejut az anyagba, végleges és kivételesen ellenálló nyomat keletkezik.

A szublimációs eljárást a különböző ajándéktárgyak egyedi ajándékok nyomtatásánál alkalmazzuk.

Miért szebb az így készült egyedi ajándék?

A szublimációs eljárás az egyik leghatékonyabb, legmodernebb nyomtatási technológia. Előnye, hogy nem csak igen magas minőségű, tartós mintát eredményez, de lehetőséget ad akár színátmenet nyomtatására is. A nyomtatott színek különösen élénkek lesznek, és a hagyományos nyomtatási technológiákkal készült nyomatokkal ellentétben – amikor is a thermotranszfer során csak a felületre viszik át a festéket, így a keletkező minta nem lesz kopás- és karcálló – ennek vastagsága sincsen, hiszen közvetlenül az anyagba szívódik fel a speciális festék. Ugyanez az oka az extrém időtállóságnak is – a szublimációs eljárással készített nyomatok rendes mindennapi használat mellett hosszú évekig nem károsodnak.

Az eljárás kiválóan felhasználható egérpadok, bögrék, alátétek és más egyedi ajándékok készítéséhez.

Digitális nyomtatás

Harmadik módszerünk a digitális nyomtatás, amely révén a hagyományos nyomdagépekkel ellentétben, viszonylag olcsón tudunk előállítani papír alapú egyedi mintákat akár kis mennyiségben is.

A digitális nyomdagépek segítségével hagyományos nyomdai minőséget tudunk elérni kis mennyiségben. Ezt a technológiát használjuk az egyedi naptárak, fotókönyvek és papíráruk készítéséhez.

A digitális nyomtatás a hagyományos nyomtatási eljárásokhoz képest sokkal magasabb, gyakorlatilag fotóminőségű nyomatok előállítására alkalmas, színtartománya jóval szélesebb.

A digitális nyomtatás során a legtöbb munkafázis –, mely a hagyományos nyomtatási technikáknál elengedhetetlen –, egyszerűen elhagyható. Ennek, és a rendkívül hatékony technológiának köszönhetően kis mennyiségben sem drága a különböző egyedi nyomatok előállítása.